• 1397/03/02 - 11:25
  • بازدید: 241
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اقلام آرایشی و بهداشتی تقلبی و قاچاق نخریم ....

aa

عبور کالا به گونه ای که موجب نقض تشریفات قانونی مربوط به ورود وخروج کالا شود قاچاق محسوب می شود.


با توجه به اینکه تقلب و قاچاق محصولات سلامت محور )از جمله آرایشی و بهداشتی و . . . ( میتواند برای جامعه از نظر سلامت جسمی ، اقتصادی ،فرهنگی و روانی مخاطره آمیز باشد لذا با هدف مشارکت مردم در مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی و تسهیل در بازرسی و نظارت بر کالاهای سلامت محور ، نصب برچسب کنترل اصالت و سلامت کالا بر روی این محصولات الزامی و اجباری گردید.


 مشکلات پیش روی واردکنندگان محصولات بهداشتی و آرایشی که در داخل تولید نمی شوند و یا اینکه نیاز داخلی را تامین نمی کنند، باعث شده تا افراد سودجو از این موقعیت سوءاستفاده کرده و بازار لوازم بهداشتی و آرایشی را تحت سیطره خود در آورند، به گونه ای که در حال حاضر سهم لوازم آرایشی تقلبی و قاچاق در کشور، بیشتر از محصولات استاندارد و برند است و این وضعیت در خصوص لوازم بهداشتی پر مصرف مثل مسواک و خمیردندان نیز، رو به افزایش است.


 



 در مصرف لوازم آرایشی باید بسیار حساس باشیم، لوازم آرایشی و بهداشتی در بازار در انواع مختلف وجود دارد و متأسفانه اکثر شهروندان در خرید لوازم آرایشی به دنبال قیمت مناسب هستند نه کیفیت، که این موضوع یکی از اشتباهات در خرید لوازم آرایشی است.


لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی و بدون مجوز های بهداشتی که در بازار وجود دارد اکثر با قیمت های بسیار پایین به فروش می رسد، حساسیت پوستی، ریزش شدید مو، صدمات کبدی، آکنه و جوش سرسیاه و ایجاد لکه های پوستی از مهم ترین عوارض استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق و تقلبی است.


 


۵۰ درصد بازار آرایشی و بهداشتی کشور قاچاق است


‌لوازم آرایشی که از طریق مبادی رسمی وارد کشور می‌شوند، تحت کنترل دقیق وزارت بهداشت قرار دارند، در مرحله اول ورود این محصولات به کشور ثبت منبع محصولاتی که در کشور خارجی در حال تولید است انجام شده و در مرحله بعدی محصول بر اساس استانداردهای بین‌المللی و انجام آزمایشات لازم همچنین تطبیق با استانداردهای بین‌المللی پروانه ورود به کشور برای آن صادر می‌شود.


محصولاتی که به صورت قاچاق به کشور وارد می‌شوند هیچگونه نظارتی ندارند و ممکن است از مواد اولیه غیرمجاز تهیه شده باشند. همچنین شرایط نگهداری این محصولات در هنگام حمل و نقل و هم شرایط فروش آن از استانداردهای کافی برخوردار نیست .



طرح بررسی و کنترل اصالت و سلامت کالا اقدامی نوین در راستای مبارزه با قاچاق و تقلب می باشد که بابکارگیری توانمندی های عرصه فناوری اطلاعات توانسته گام موثری در ارتقاء سلامت جامعه بردارد.


این طرح زیر نظر سازمان غذا و دارو ابتدا کار خود را با اقلام دارویی و مکمل ها آغاز نمود و پس از اجرای موفقیت آمیز طرح کلیه کالاهای وارداتی حوزه سلامت از جمله مواد و فرآورده های آرایشی ،بهداشتی و غذایی به لیست محصولات مشمول طرح اضافه گردیدند.


 



در خصوص کالاهای تولید داخل هم باید به نشانه گذاری آن در هنگام خرید دقت کرد هر محصول غذایی ، آرایشی و بهداشتی ساخت ایران باید دارای پروانه ساخت از  سازمان غذا و دارو باشد. و به سایر مشخصات ذکر شده برروی کالا نیز باید دقت کرد که طبق قانون ماده ۱۱ باید بر روی اقلام تولیدی چه ایرانی و چه خارجی  درج شده باشد : مواردی از قبیل نام محصول ،نام شرکت سازنده ،تاریخ تولید و انقضا ،سری ساخت ، روش مصرف و احتیاط در مصرف در موارد لازم و...


در خصوص کالاهای سلامت محور ( دارو ،تجهیزات ،آرایشی و بهداشتی و خوراکی ) خارجی که از مبادی قانونی وارد کشور شده اند به نشان اصالت و سلامت آن کالا دقت کنیم:


 



 محصولاتی که مجوز واردات گرفته‌اند برچسبی بر روی آنها نصب می‌شود که دارای یک کد ۱۶ رقمی است و با خراشیدن برچسب می‌توان عدد را به شماره تلفن ذکر شده بر روی برچسب پیامک کرد و از اصالت محصول اطلاع یافت.پس از ارسال پیامک اطلاعاتی نظیرنام کالا ، تاریخ تولید، انقضاء، نام محصول و شرکت سازنده محصول به خریدار ارائه می‌شود.در صورت تطابق پیامک دریافتی با کالای خریداری شده از اصالت آن اطمینان حاصل می کنیم.


 



پس :


اقلام آرایشی و بهداشتی تقلبی و قاچاق نخریم.


جنس ایرانی با کیفیت بخریم.

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 6466
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

aa1 aa22 cosmetic-6633 تقلبی-۸۲۵x506 IMG-20180513-WA0007

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اطلاعیه:آیین نامه اداری استخدامی

09 آبان 1403