بیمار مبتلا به «تب کریمه کنگو» در گراش درمان شد
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی گراش،بیمار مبتلا به «تب کریمه کنگو» در گراش درمان شد.
چند روز پیش خبر ابتلای دو نفر در گراش و لار به بیماری تب کریمه کنگو منتشر شد. بر اساس گزارش مسوولین بیمارستان ،بیمار بستری در گراش با درمان به موقع، از بیمارستان مرخص شده است.
دکتر امید رضا حسینی، متخصص بیماریهای عفونی بیمارستان گراش، روند بهبود این بیمار را تشریح و توضیحاتی درباره بیماری تب کریمه کنگو ارائه کرد.
وی با بیان اینکه حال عمومی بیمار مناسب است گفت: وضعیت عمومی بیمار کاملا خوب بوده و شنبه از بیمارستان مرخص شده است. تنها خستگی و کسلی در فرد وجود دارد که بعد از دوران نقاهت هر بیماری طبیعی است.
- تماس با فرد بهبودیافته نگرانی ندارد
حسینی در پاسخ به این سوال که بیمار تا چند مدت انتقال دهندهی بیماری است، بیان کرد: قبل از پایان ۱۰ روز درمان عامل بیماری از بدن پاک می شود( ۷ روز ) و فرد بیمار دیگر انتقال دهندهی بیماری نیست. افرادی که با بیمار برخورد میکنند هیچ نگرانی بابت انتقال بیماری نداشته باشند. تماس و دست دادن و سایر ارتباطات با فردی که بهبود یافته هیچ نگرانی در پی ندارد.
وی با بیان اینکه چند نفر نیز به این مورد مشکوک بودند، اظهار داشت: چند نفری که در گراش با ایشان و گوشت آلوده تماس داشتند همگی مورد آزمایش قرار گرفتند که هیچ کدام مبتلا نبودند.
- گوشت را در یخچال نگهداری کنید نه فریزر!
پزشک معالج بیمار مبتلا به تب کنگو در گراش، از تماس با گوشت آلوده، خون و ترشحات بدن بیمار مبتلا و انتقال توسط کنهی ناقل به عنوان راههای انتقال بیماری نام برد و ادامه داد: برای از بین بردن آلودگی نباید از گوشت گرم استفاده شود و جهت خرد کردن گوشت گرم حتما از دستکش استفاده شود.
دکتر امیدرضا حسینی افزود: گوشت حتما ۲۴ ساعت در یخچال در دمای ۱تا۴ درجه نگهداری شود. دقت کنید که فریز کردن به تنهایی عامل بیماری را از بین نبرده و ویروس را فعال نگه میدارد. اگر گوشت فریز کرده دارید، حتما قبل از استفاده در دمای یخچال نگهداری شود. همچنین آلودگی در دمای بالای ۵۶ درجه نیز از بین میرود؛ پس حتما گوشت را کاملا بپزید. کباب ماستی هم اگر درست پخته نشود یکی از عوامل انتقال بیماری محسوب میشود.
- با علائم این بیماری آشنا شوید
وی درباره علادئم بیماری نیز گفت: این بیماری ابتدا بدون علامت است، ولی چند روز بعد تب، سردرد شدید، اسهال، تهوع و استفراغ، کمردرد، فتوفوبی (ترس از نور) بروز میکند. در ادامه نیز وارد فاز خونریزی و افزایش آنزیمهای کبدی میشود.
این متخصص بیماریهای عفونی ۲ فصل بهار و تابستان را زمانهای فعال شدن این بیماری دانست و گفت: به دلیل فعال شدن کنههای انتقالدهندهی بیماری، در بهار و تابستان این بیماری شیوع پیدا میکند.
دکتر رضاحسینی در پایان از تمامی تیم درمان، همکاران واحد بیماری های واگیر معاونت بهداشتی، پرستاران بخش داخلی، پرسنل آزمایشگاه و پرسنل خدمات جهت همراهی و همکاری جهت کنترل این بیماری تشکر کرد.