• 1403/04/27 - 10:45
  • بازدید: 520
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
وبداگراش:

نان کامل یا نان سفید؟

نانی ارزش غذایی دارد که از آرد کامل تشکیل شده باشد، منظور از آرد کامل، آردی است که سبوس آن فقط به‌میزان دو تا هفت درصد گرفته شده باشد.

نان، خوراک اصلی مردم کشورمان را تشکیل می‌دهد، سلامت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
نانی ارزش غذایی دارد که از آرد کامل تشکیل شده باشد، منظور از آرد کامل، آردی است که سبوس آن فقط به‌میزان دو تا هفت درصد گرفته شده باشد.
 
حدود ۲۰ درصد از وزن آرد کامل متعلق به پوسته و لایه‌های خارجی دانه گندم است و این پوسته و لایه‌ها، حاوی فیبر، مواد آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی مهمی چون روی، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های گروه ب هستند.
 
 
مهمترین فواید مصرف نان کامل:
 
۱- بهبود عملکرد سیستم گوارش 
۲- کاهش وزن و تناسب‌اندام 
افرادی که از نان سبوس دار در رژیم‌های غذایی خود استفاده می‌کنند، به مراتب وزن طبیعی تر، توده شکمی کمتر و سطح چربی بدنی مناسب‌تری دارند.  
3- کنترل قند خون 
مصرف نان‌های کامل در مقایسه با نان‌های سفید به آهستگی قند خون را بالا می‌برد . 
۴- پیشگیری از مشکلات قلب و عروق 
فیبر موجود در سبوس با اتصال به اسید‌های صفراوی یا چربی‌ها از جذب کلسترول و چربی مواد غذایی، جلوگیری می‌کند و از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند. 
۵- کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های دستگاه تنفسی: کاهش خطر ابتلا به آسم و حساسیت‌های مجاری تنفسی یکی دیگر از فواید و خواص نان کامل به شمار می‌رود.  
6- تقویت سیستم ایمنی 
سبوس جزو مواد غذایی مطلوب برای باکتری‏های مفید روده است که در مقابل امراض میکروبی روده اقدام می‏کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‏کند 
7- آهن، اسید فولیک و سایر مواد مغذی موجود در نان کامل به بهبود رشد جسمی و ذهنی کودکان کمک می کند.
 
به زودی نانوایی‌هایی که در گراش نان کامل پخت می‌کنند، معرفی خواهند شد.
  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 16990
مسلم محمدی
خبرنگار

مسلم محمدی

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اطلاعیه:آیین نامه اداری استخدامی

09 آبان 1403

اطلاعیه:ماما و مراقب سلامت

13 شهریور 1403