• 1398/04/22 - 15:08
  • بازدید: 763
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نجات مرگ حتمی یک کودک سه ساله در اثر غرق شدگی/ توصیه ها

۳۱۴۶۵۶

کودک سه ساله  که دچار غرق شدگی شده بود با تلاش پرسنل اورژانس مرکزآموزشی درمانی امیرالمومنین علی علیه السلام گراش از مرگ حتمی نجات یافت.


کودکی ۳ ساله در حال آب بازی در حوضچه خانگی بوده  که بر اثر لیز خوردن به درون آب افتاده و غرق می شود که پس از متوجه شدن والدین از بی حالی کودک،  او را از آب خارج کرده و در حالیکه ضریب هوشی بسیار پایینی داشت او را به اورژانس مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین علی علیه السلام گراش می آورند .


دکتر محبی( پزشک شیفت اورژانس مرکز) در این باره گفت:« بلافاصله پس از معاینات اولیه با توجه به وضعیت بحرانی کودک که علائم حیاتی بسیار نامطلوبی داشت ،‌اقدامات اولیه احیاء  بهمراه تیم پزشکی اورژانس برای بیمار انجام شد و خوشبختانه پس از ۴۰ دقیقه تلاش تیم احیاء ، کودک به زندگی برگشت و پس از انجام اقدامات درمانی اولیه جهت ادامه درمان به بخش مراقبتهای ویژه (ICU) منتقل شد.


وی افزود: «در حال حاضر حال عمومی بیمار رضایت بخش است و کودک  هوشیار است و  تحت درمان حمایتی و مراقبت ویژه قرار دارد و هم اکنون بخش اطفال انتقال داده شده است.»


 



 


دکتر محبی در ادامه توصیه های ایمنی خود در مواجه با چنین صحنه هایی گفت: غرق شدگی از علل شایع مرگ‌کودکان ۴-۱ سال است و کودکان میتوانند در عمق کمتر از ۳ سانتی متر غرق شوند که والدین میتوانند نقش موثر و مهمی در پیشگیری از غرق شدگی کودکان دلبندشان داشته باشند.


نکات کلیدی پیشگیری:


۱. مهارتهای نجات زندگی را بیاموزید . هر فردی باید اصول پایه شنا کردن ( شناور شدت روی آب،  حرکت در طول آب ) و اقدمات اولیه احیاء قلبی ریوی (CPCR) را بداند


۲. استخر را کامل حصار بندی نمایید


۳. حتما از جلیقه نجات بخصوص برای کودکان استفاده کنید


۴. مهمتر از همه والدین نظارت کامل بر کودکانشان را داشته باشند ( وقتی که کودکان داخل یا اطراف آن هستند در تمام مدت مراقب آنها باشید. افرادی که در آب یا در نزدیک آب از کودکان مواظبت میکنند باید از فعالیتهایی که باعث از بین رفتن تمرکز میشود مانند مطالعه کتاب، بازی ، مکالمه تلفنی، و استفاده از الکل اجتناب کنند.


۵. آب استخر همیشه پاکیزه باشد تا در صورتی که کودک گم شد اول داخل استخر را بگردید


 



در صورتی که کودک غرق شد چه کنیم؟


۱. عواملی چون طول مدت قرارگیری در زیر آب، ‌دمای آب،  سرعت عمل و کیفیت انجام عملیات احیاء تعیین کننده عاقبت غرق شدگی میباشد


۲. حیاتی ترین زمان برای نجات فرد غرق شده چند دقیقه اول پیش از رسیدن نیروهای احیاء است . پس همگان باید اصول اولیه احیاء قلبی ریوی با شرکت در کلاسهای آموزشی کمکهای اولیه و احیاء فرا گیرند


۳. طبیعتاً سرعت عمل ، حفظ خونسردی و دستپاچه نشدن باعث میشود عملیات احیاء زودتر انجام شود و کودک آرامش خود را باز یابد.


۴. احیاء را برای خارج سازی ایمن و هر چه سریعتر کودک از آب شروع کنید


۵. کودک را به پشت،  طوری که سر او از سینه اش پایین تر باشد بخوابانید.  همه لباسهای خیس را از تن کودک در بیاورید و با پارچه و با حوله او را گرم و خشک کنید


۶. در همین حین فرد دیگری با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرد و موضوع را اطلاع دهد تا نیروهای امدادی در سریعترین زمان ممکن خود را به شما برسانند


۷. احیاء قلبی ریوی ( در صورت فراگیری ) تا رسیدن نیروهای امدادی شروع کنید


۸. اگر کودک تنفسی ندارد سریعاً شخص دهان به دهان و عملیات احیاء را آغاز کند.


۹. در صورتی که کودک در حال استفراغ میباشد او را به حالت پهلو بخوابانید تا از ورود مواد غذایی و محتویات استفراغ به ریه جلوگیری شود.


۱۰. در صورتی که نبض بیمار حس نشود ماساژ قلبی شروع شود ( ماساژ قلبی به تنهایی باعث تنفس کودک نمیشود پس در احیاء   قلبی دو نفر هر ۱۵ ماساژ با دو تنفس دهان به دهان  صورت گیرد.)

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 5826
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

۱۳۵۷۷۴۰_۸۰۴

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اطلاعیه:آیین نامه اداری استخدامی

09 آبان 1403

اطلاعیه:ماما و مراقب سلامت

13 شهریور 1403