• 1402/04/05 - 06:42
  • بازدید: 324
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به مناسبت پنجم تیرماه:

گفتگو با معاون درمان دانشکده علوم پزشکی گراش به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر

دکترسیدجواد محقق معاون درمان دانشکده علوم پزشکی گراش، به مناسبت پنجم تیرماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر گفتگویی با وبداگراش انجام داده است که بدین شرح است:

 

اعتیاد به مواد مخدر امروزه یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن بخش های مختلف جامعه بشری را درگیر کرده و زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزش های اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی شده است. افزایش سرسام آور مصرف مواد مخدر در جهان و قاچاق آن، پیامدهای وحشتناکی برای بشریت و نسل جوان می باشد که روزانه افراد زیادی را به کام مرگ کشانده و شبکه های قاچاق را روز به به روز قویتر و ثروتمندتر می کند.

 

اعتیاد باید هم از لحاظ جسمانی و هم روانی درمان شود و در صورتیکه درمان بصورت موازی انجام نشود احتمال بازگشت و عود بیماری بالاست. باید توجه داشت که هیچ درمان مشخصی برای همه ی افراد وجود ندارد. افراد مختلف نیازهای مختلفی دارند و برای رسیدن به هدف و درمان قطعی اعتیاد می بایست روشی متناسب با موقعیت و شرایط فرد برنامه ریزی شود.

 

با توجه به اینکه اعتیاد یک بیماری است می بایست برای درمان این بیماری از روش های علمی و تخصصی بهره برد.

 

 در کلینیک های ترک اعتیاد ، هدف از ترک اعتیاد ،  درمان ریشه ای و تخصصی اعتیاد است و برای رسیدن به این هدف انواع روش های تشخیصی، مشاوره ای، درمان های دارویی و غیردارویی، سم زدایی مواد، روان درمانی انفرادی و گروهی و ... اجرا می شود.

 

مراکز ترک اعتیاد ، زیر نظر دانشکده علوم پزشکی فعالیت می کنند که در گراش دو مرکز ترک اعتیاد وجود دارد که یک مرکز دولتی و یک مرکز خصوصی در حال فعالیت و خدمت رسانی به بیماران معتاد هستند.

 

 ابزار کار مراکز ترک اعتیاد جهت معتادین استفاده از درمان نگهدارنده با داروهای آگونیست اپیوئیدی است یعنی جایگزین سازی مصرف مواد مخدر افیونی غیرمجاز بیمار با یک داروی افیونی درمانی زیر نظر پزشک است . درمان نگهدارنده با آگونیست برخلاف تصورات ،  تبدیل یک اعتیاد به اعتیاد دیگر نیست ، درمان نگهدارنده بسیاری از عوارض مصرف مواد مخدر را کاهش می دهد. از این سو یک ابزار ایده آل کاهش آسیب به  حساب می آید.

 

دانشکده علوم پزشکی جهت قرار گرفتن در این راستا تلاش خود را در بیماریابی، جذب و افزایش تعداد معتادین شهرستان جهت تحت درمان  قرار دادن گذاشته است .

 

در حال حاضر 509 نفر معتاد تحت درمان مرکز دولتی و 120 نفر معتاد تحت پوشش مرکز خصوصی هستند که 100 درصد این بیماران کاهش دوز مصرف داروهای مخدر زیر نظر پزشک دوره دیده داشتند و 8 نفر به صورت کامل ترک کردند . از این تعداد  بیمار معتاد تحت درمان، اکثریت مردان متاهل در گروه سنی 30-40 سال را تشکیل می دهند که 60 درصد بیماران بومی و 40 درصد غیربومی را شامل می شوند با توجه به گزارش آماری گرفته شده از این مراکز 93 درصد معتادین تحت درمان تحصیلات زیردیپلم داشته و 67 درصد این افراد علت گرایش و مصرف اولین بار را درجمع دوستانه عنوان کردند.

 

مرکز دولتی ترک اعتیاد دانشکده علوم پزشکی علاوه بر خدمات بر اساس پروتکل های کشوری درمان مازاد خدمات دیگری که مهمترین آنها،  اجرای دو مرحله ای طرح دانشگاهی بیماریابی HIV و هپاتیت B و C جهت بیماران تحت پوشش مراکز ترک اعتیاد و رهجویان کمپ ، تهیه و توزیع بسته های معیشتی به 140 خانواده معتاد بی بضاعت تحت پوشش مرکز ترک اعتیاد دولتی با همکاری خیرین سلامت ، فعال شدن کمیته علمی - پژوهشی در خصوص مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه و .... جهت این گروه هدف انجام داده است .

  • گروه خبری : اخبار اختصاصی
  • کد خبر : 13220
مسلم محمدی
خبرنگار

مسلم محمدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اطلاعیه:آیین نامه اداری استخدامی

09 آبان 1403

اطلاعیه:ماما و مراقب سلامت

13 شهریور 1403