وبداگراش:
41 درصد خطر ابتلا به سرطان معده با اضافه کردن نمک به غذا
سرطان معده پنجمین سرطان رایج در جهان است و خطر ابتلا به سرطان معده با افزایش سن افزایش می یابد و در مردان نسبت به زنان شایع تر است.
اضافه کردن نمک به غذا میتواند با ۴۱ درصد خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط باشد.
سرطان معده پنجمین سرطان رایج در جهان است.
خطر ابتلا به سرطان معده با افزایش سن افزایش می یابد و در مردان نسبت به زنان شایع تر است.
عواملی که باعث افزایش این خطر میشود شامل:
عفونت هلیکو باکتر
مصرف تنباکو و الکل
مصرف نمک
اضافه وزن و چاقی
نمک با ایجاد اختلال در مخاط معده و مستعد شدن مخاط به تکثیر عفونت هیلکو باکتر و همچنین با افزایش ترکیبات سرطان زای شیمیایی در بدن ،باعث افزایش خطر سرطان معده میشود.
در مطالعه آینده نگری که به مدت ۱۰سال بر روی ۴۷۱،۱۴۴ تعداد شرکت کننده در انگلستان انجام شد ،۶۴۰ مورد سرطان معده ثبت شد که خطر ابتلا به سرطان معده در میان شرکت کنندگانی که همیشه به غذا نمک اضافه میکردند در مقایسه با سایر افراد" ۴۱ درصد" بیشتر بود.
چند راهکار ساده برای کاهش مصرف نمک:
عدم استفاده از نمکدان بر سر سفره به منظور اجتناب از مصرف بی رویه نمک
محدود کردن مصرف غذاهای کنسرو شده و بسیاری از غذاهای بسته بندی و آماده که نمک بالایی دارد.
استفاده از سبزی های تازه و معطر سبز، لیمو ترش, آب نارنج، اویشن و شوید و...جهت بهبود غذا به جای نمک
حذف و کاهش مصرف غذاهای شور مثل چیپس، پفک، کلم شور، خیار شور,سوسیس و کالباس و...
سحر شادمانی؛ کارشناس تغذیه و رژیم درمانی مرکز بهداشت