مرکز درمان ناباروری گراش، پانزدهم آبان آماده پذیرش بیماران
مدتی است بحث مرکز درمان ناباروری شهرستان گراش در سایت علوم پزشکی و سایتهای منطقه مطرح شده است اما راه اندازی آن به تاخیر افتاده است و با توجه به این تاخیر ، روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی گراش برای پیگیری این موضوع به سراغ دکتر مهدی محسن زاده، رییس مرکز درمان ناباروری الزهرا(س) شهرستان گراش رفته و علت را از ایشان جویا شده است.
س:چند سال است که بحث راه اندازی مرکز درمان ناباروری در گراش مطرح است و هنوز محقق نشده است. علت چیست؟ و مردم تا کی باید منتظر راه اندازی مرکز بمانند؟
ج:به نام خدا. ضمن تشکر از شما، باید به عرض برسانم که حق با شماست و یکی از خواسته های به حق مردم است که هر چه سریعتر باید این مرکز راه اندازی شود. از اولی که خیّر محترم پیشنهاد خود را مبنی بر مشارکت در راه اندازی مرکز درمان ناباروری مطرح نمودند، گزینه های مختلفی مطرح گردید که زیر نظر چه سازمانی باشد از جمله جهاد دانشگاهی، هلال احمر و یا دانشگاه علوم پزشکی. و یکی از دلایلی که تا حالا به طول انجامید مشخص شدن همین مورد بوده است. در چندماه اخیر که جلساتی با هیات امناء محترم مرکز ناباروری تشکیل شده است مقرر شد که زیر نظر دانشکده علوم پزشکی گراش به ریاست جناب آقای دکتر عبدالهی باشد. از توانمندی های مهمی که دانشکده علوم پزشکی گراش دارا می باشد میتوان به داشتن فلوشیپ نازایی ، جنین شناسی، اورولوژیست و متخصص بیهوشی اشاره کرد.
در اینجا ، جا دارد از خیّر محترم مرکز، هیات امناء مرکز و تمامی کسانیکه تا کنون در راستای آماده سازی و تجهیز مرکز تلاش نموده اند، بخصوص جناب آقای دکتربهمنی تقدیر و تشکر بعمل آورد که واقعا زحمات زیادی متحمل شده اند و ما ادامه دهنده فعالیت این عزیزان می باشیم. و قسمت آخر سوال شما که فرمودید کی راه اندازی می شود، به یاری خدا طبق برنامه ریزی بعمل آمده از پانزدهم ابانماه سال جاری ،درمانگاه مرکز درمان ناباروری الزهرا(سلام الله علیها) گراش راه اندازی خواهد شد و بیماران می توانند به این مرکز مراجعه نمایند.
س:پس از راه اندازی مرکز، چه فعالیت ها و خدماتی ارائه میگردد؟
ج:تقریبا تمام خدمات مربوط به درمان ناباروری انجام می گیرد. از ساده ترین درمان که درمان دارویی می باشد، تا سایر درمان ها مثل IUI، IVF و ICSI که همان کاشتنی است و با انجام این خدمات دیگر نیاز نیست که بیماران یک قسمت از درمان را بخواهند در گراش انجام دهند و یک قسمت دیگر به مرکز دیگری مراجعه کنند.
س: محل اصلی مرکز جهت مراجعه بیماران کجاست؟
ج: محل مرکز درمان ناباروری الزهرا(س) گراش ، بلوار کوثر، کوچه ۵ می باشد که بیماران باید به آنجا مراجعه نمایند. پذیرش و ویزیت بیماران در بعضی از آزمایشات در آن مرکز صورت می گیرد چنانچه نیاز به IVF پیداکنند، بیماران جهت بستری به بیمارستان امیرالمومنین علی (ع) گراش مراجعه خواهند نمود و عمل کاشت جنین در انجا صورت می گیرد. البته این محل بصورت موقت هست و محل اصلی بصورت کامل و جامع دیده شده در جای دیگری ساخت و ساز خواهد شد.
س: آیا بیماران امتیاز خاصی دارند که به این مرکز مراجعه نمایند؟
ج:از آنجایی که این مرکز توسط خیرین آماده و تجهیز شده است، با تعرفه دولتی خدمات انجام می پذیرد و خیلی از هزینه های اضافه ی دیگر که بیماران جهت مراجعه به سایر مراکز دارند حذف می شود. همچنین مقرر شده است به چند بیمار اولی که نیاز به IVF یا ICSI (کاشتنی) پیدا کنند ، رایگان صورت می پذیرد.
س: اگر امکان دارد در رابطه به خیّر یا خیّرین و همچنین نحوه مدیریت مرکز نیز توضیحاتی بفرمایید؟
ج: مرکز توسط یک خیّر گراشی تجهیز شده است و اجازه دهید نام ایشان مطرح نشود چون فکر کنم رضایت ندارند نامشان فاش شود. و از نظر مدیریت آن نیز زیر نظر دانشکده علوم پزشکی گراش در راس آن جناب آقای دکتر عبدالهی و معاونت درمان دانشکده جناب آقای دکتر گلستان می باشند مدیریت می گردد.
س:احداث چنین مرکزی چقدر برای گراش و منطقه ضرورت داشته است؟
ج: همانگونه که امار نشان می دهد، متاسفانه درصد ناباروری در ایران رو به افزایش هست. وزارت بهداشت نیز نسبت به راه اندازی مراکز جدید ، اهتمام ویژه داشته است. همچنین با توجه به اینکه در حال حاضر همگام با سراسر دنیا تکنیک های درمان ناباروری جدید در ایران نیز به انجام میرسد، این امکان فراهم شده که بیشتر زوج های نابارور قابل درمان باشند، لذا احداث چنین مرکزی در این زمان میتواند مشکل خیلی از بیماران را حل کند. همانند مرکز آموزش درمانی امیرالمومنین علی علیه السلام گراش که بیماران کل منطقه جنوب استان فارس و هرمزگان و غیره را پوشش میدهد ما انتظار داریم این مرکز هم بتواند بیماران این مناطق را پوشش دهد.
س:در پایان اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید؟
ج: مجددا از خیّر محترم و کلیه عزیزانی که از ابتدا تا کنون در شکل دهی و راه اندازی این مرکز کمک کرده اند کمال تشکر را دارم. همچنین مجموعه علوم پزشکی گراش ، هیات رییسه محترم که با عنایت های خود رما را در این راه کمک کرده اند نیز سپاسگزاریم.
ان شالله به یاری خدا بتوانیم هر چه بهتر خدمات درمانی ارزنده ای به این مردم عزیز ارائه نماییم.