• 1396/10/03 - 08:45
  • بازدید: 39
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

گفتگو با مسعود خواجه زاده قائم مقام رییس دانشکده در حوزه ی مشارکت های اجتماعی

photo_2017-12-23_12-43-49

مسعود خواجه زاده: معاونت اجتماعی در سطح وزارت و دانشگاهها تازه تاسیس است/ کار این معاونت موازی کاری با کار مجمع خیرین نیست/ مجمع خیرین بازوی اصلی و قوی این معاونت است/ اگر مباحث سلامت و پیشگیری به دست مردم سپرده شود موثرتر خواهد بود/ ۴کانکس و ساخت دو باب خانه بهداشت در سرپل ذهاب به همت خیرین گراشی 


 روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی گراش، در خصوص معاونت  اجتماعی، درباره این معاونت و فعالیت های انجام شده این حوزه مصاحبه ای با مسعود خواجه زاده قائم مقام رییس دانشکده در حوزه مشارکت های اجتماعی انجام داده است.



فلسفه ی تشکیل و تاسیس معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت و در دانشگاهها چه بود؟


از سالیان قبل در کشورهای توسعه یافته به اهمیت بحث مشارکت های مردمی  پی بردند و حتی در ایران هم مطرح بود ولی مغفول مانده بود چون فکر نمی کردند مشارکت مردم در مباحث مختلف بخصوص بحث درمان و پیشگیری اینقدر مهم و موثر باشد ولی در کشورهای پیشرفته از قبل تا کنون  با برنامه ریزی های خوب در حوزه سلامت توانستند نقش مهم مردم را اثبات کنند  و دولت دخالت چندانی ندارد و تجربه نیز نشان داده وقتی کارها با مشارکت  و به دست مردم اداره می شود موثرترواقع می شود.


به نظر شما آیا اگر در ایران نیز مردم برای آگاهی دیگران در خصوص پیشگیری  از بیماری ها وارد شوند موثر خواهد بود؟


اگر نگاهی به هزینه های درمان در کشور بیندازیم می بینیم که هزینه های درمان بسیار بالاست و از عهده دولت هم خارج است مثلا در طرح ارزشمند تحول سلامت با این هزینه های انگفتی که برای درمان شد و می شود این طرح دچار چالش هایی شده است و همه ی اینها به این دلیل است که در کشور ما در بحث پیشگیری خیلی کم کار شده است و تا کنون زیاد از نیروی توانمند مردم استفاده نشده است.


به همین دلیل دراین دولت ، وزیر بهداشت کنونی  جناب آقای دکتر هاشمی بخصوص در دوره دوم بیشتر بر روی پیشگیری و اموزش های لازم با مباحث پیشگیرانه و توسط مردم تاکید فراوان دارد که کار با ارزشی است  به همین دلیل  معاونت  اجتماعی در وزارت بهداشت و در دانشگاهها تاسیس و راه اندازی شد که این معاونت ها بتوانند با ساماندهی سمن ها(سازمان های مردم نهاد) در حوزه سلامت و با همکاری و مشارکت های معاونت های دانشگاهها و با برنامه ریزی دقیق بتوانند از نیروهای مردمی (داوطلبین سلامت، دانشجویان، اساتید، ...) برای اموزش در جهت پیشگیری از بیماری ها بسیج شوند.


آیا بودجه و نیروی انسانی برای این معاونت ها در نظر گرفته شده است؟


 در حال حاضر با توجه به اینکه برای این معاونت بودجه و نیروی انسانی پیش بینی نشده بود ، وظیفه ی هماهنگی بین معاونت ها و ساماندهی سمن ها و مردم برای موضوع مهم پیشگیری از بیماری را بر عهده دارد که این کار شامل کارهای فرهنگی و هنری نیز می شود. به طور مثال یکی از کارهای فرهنگی و هنری ساخت سریال پریا بود که با موضوع HIV  ساخته شد و بسیار تاثیرگذار بود.


دولت و وزیر بهداشت با راه اندازی  معاونت های اجتماعی هدفهای خوبی را دنبال میکنند مثلا اینکه  وقتی از خود مردم در حوزه سلامت استفاده شود و نیز در بخش آگاهی دادن به دیگران ، موثرتر واقع خواهد شد و همچنین مشارکت مردم می تواند بیشتر در بحث پیشگیری باشد زیرا ورود در حوزه درمان نیاز به تخصص خاص خود را دارد.


شما وقتی به کشورهای پیشرفته نگاه میکنید می بینید بیمارستانهای آنها خلوت است و بیمارستانهای کشور ما با سیل انبوه جمعیت روبرو است همه بر میگردد به عدم آگاهی مردم در موضوع پیشگیری و یا عدم توجه مردم به این امر.


دولت ها هم با توجه به اینکه  هر دولت میخواهد ثمره اقدامات خود را در همان سالهای دولت خود ببیند تا کنون به صورت جدی وارد بحث پیشگیری نشده اند . چون پیشگیری از بیماری ها نتایج و بازخوردهایش چندین سال بعد مشخص  می شود.



س. معاونت های دانشگاه چگونه میتوانند به معاونت اجتماعی کمک کنند؟


مثلا معاونت آموزش و دانشجویی فرهنگی ، دانشجویان و اساتید را برای آگاهی دادن مردم به جاهای مختلف شهر مثل مساجد و پایگاههای مقاومت  و حتی روستاها میفرستن که مردم را نسبت به بیماری ها و چگونگی پیشگیری از بیماری ها آگاه کنند و همچنین برگزاری اردوهای جهادی نیز در حوزه ی همین معاونت که کمک بسیار خوبی است. معاونت درمان نیز در بحث مددکاران اجتماعی و راه اندازی اداره سوء مصرف مواد مخدر و در حوزه بهداشت که اصلی ترین حوزه در بحث پیشگیری از بیمارها است که همه ی واحدهای این معاونت همکاری دارند و معاونت توسعه که  از هر لحاظ حامی این معاونت است.


آیا راه اندازی معاونت اجتماعی موازی کاری با کار مجمع خیرین سلامت نیست؟


خیر.  بر اساس چارت سازمانی این معاونت ،  سمن های(سازمانهای مردم نهاد) فعال در حوزه سلامت ، زیر مجموعه ی این معاونت است و سازمانهای مردم نهاد بخصوص برای اخذ مجوز و تمدید قرارداد و بسیاری از امور تحت نظر معاونت اجتماعی هستند. البته مجمع خیرین بازوی قوی و اصلی این معاونت است  و تجربه و قدمت مجمع خیرین بیشتر است و وقتی هدف مشخص است همه با هم و در یک راستا کار خواهند کرد و اینجا جا دارد از تلاش های حاج محمد منفرد مدیر عامل مجمع خیرین سلامت گراش و اعضای این مجمع کمال تشکر را داشته باشم که بسیار با ما همکاری دارند .


در حادثه زلزله کرمانشاه معاونت اجتماعی دانشکده علوم پزشکی گراش چه اقداماتی انجام داد؟


پس از بروز این حادثه،  وزیر بهداشت به دانشگاهها نامه ای ارسال کرد و کمیته بحران تشکیل و ریاست این کمیته به عهده رییس دانشکده گذاشته شد. دکتر عبدالهی نیز وظایف کمیته ها و معاونت های مختلف را مشخص کرد و در تقسیم وظایف، کمک رسانی (مالی و تهیه کانکس و ساخت خانه بهداشت) را به عهده معاونت اجتماعی گذاشت که این معاونت هم ترجیح داد با توجه به سابقه و تجارب مجمع خیرین ، این کار را به این مجمع محول کند که بحمدالله خرید ۴ عدد کانکس هر کدام به ارزش نه میلیون تومان- احداث دوباب خانه بهداشت یک باب توسط حاج حسین سعادت و یک باب  توسط موسسه خیریه باب الحوائج  برای مردم مناطق زلزله زده تخصیص و ارسال شد که سه نفر از نمایندگان خیرین  با حضور وزیر بهداشت در کرمانشاه اقدام به عقد قرارداد ساخت این دو باب خانه بهداشت کردند. ونیز تعدادی بخاری و پتو نیز به این مناطق ارسال شد.


حرف پایانی درباره این معاونت ؟



در اینجا باید از حمایت های رییس دانشکده و هیات رییسه بویزه  دکتر سیدجواد محقق معاون توسعه مدیریت و منابع علوم پزشکی تشکر کنم چون واقعا از هیچ کمکی برای این معاونت دریغ نکردند و همچنین از مجمع خیرین سلامت شهرستان گراش و شخص حاج محمد منفرد که همیشه ما را کمک کردند.


گفتنی است لوح سپاس از سوی قائم مقام رییس دانشکده در امور مشارکت های اجتماعی به حاج محمد منفرد مدیر عامل مجمع خیرین سلامت گراش به پاس همکاری های مداوم با این معاونت  اهدا شد

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 6976
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

photo_2017-12-23_12-43-56 photo_2017-12-23_12-44-07 photo_2017-12-23_12-44-11

اطلاعیه‌ها

آرشیو

اطلاعیه:آیین نامه اداری استخدامی

09 آبان 1403