۲۴ مهرماه روز جهانی غذا و روز شمار هفته غذا
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی گراش، مهندس فضیلت بنی زمانی، کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشکده علوم پزشکی گراش، بمناسبت ۲۴ مهرماه روز جهانی غذا مطلبی را منتشر و روز شمار هفته غذا را اعلام کرد:
بیست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر، سالروز جهانی غذاست. این روز به افتخار تاسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته میشود. در این روز، سازمان های بین المللی، به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می کنند.
فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد از سازمانهای بینالمللی است که در زمینه توسعه کشاورزی فعالیت دارد.
هدف سازمان فائو، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است.
روز جهانی غذا در سال ۲۰۱۷ با شعار بین المللی : «تغییر آینده مهاجرت: سرمایهگذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی» گرامی داشته می شود..
بر اساس اطلاعات موجود، در سال ۲۰۱۵، از هر هفت نفر یک نفر مهاجر بود. در چند سال اخیر، تعداد افراد مهاجر در سراسر جهان شاهد افزایش چشمگیری بوده است.
انسان ها همیشه در سراسر جهان به دنبال چیزی متفاوت و یا بهتر است. بعضی از مردم خانه خود را برای تجربه های متفاوت، شغل بهتر یا موقعیت بهتر ترک می کنند . با این حال، برخی احساس می کنند که هیچ انتخابی ندارند زیرا غذا کافی ندارند، نمی توانند پول کافی برای حمایت از خود و خانواده هایشان فراهم بیاورند . وقتی مهاجرت انتخابی نیست، اغلب نتیجه گرسنگی، فقر، اثرات تغییرات آب و هوایی یا جنگ است
فائو چگونه کمک می کند؟
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد با کمک به مردم برای ایجاد و یا بازسازی معیشت، به این عوامل ریشه ای مهاجرت می پردازد. هنگامی که نمی توان از وقوع بلایای طبیعی و یا درگیری ها و جنگ اجتناب کرد، FAO به کشاورزان کمک می کند تا با فراهم آوردن ابزار و دانه ها دوباره شروع به کاشت کنند. FAO این کار را به طرق مختلف انجام می دهد: دادن ابزار مناسب به کشاورزان، تدریس تکنیک های جدید برای تولید بیشتر ، کمک به مردم روستایی برای دسترسی به پول برای شروع فعالیت های سودآور و ارائه فرصت های جدید برای درآمد روستایی.
روز جهانی غذا در ایران هم از سوی سازمان غذا و دارو با شعار ملی : "تغییر و اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت" گرامی داشته می شود
اهداف ملی هفته گرامیداشت روز جهانی غذا
۱-کاهش مصرف قند ، نمک ، چربی
۲- آشنایی با نشانگرهای رنگی تغذیه ای
۳- آشنایی با برچسب اصالت در خصوص کالاهای خارجی
۴- مبارزه با قاچاق کالا های سلامت محور
۵- ترویج و معرفی نشان ایمنی و سلامت
۶- آشنایی با نشان حلال سازمان غذا و دارو
جدول روز شمار هفته غذا به شرح ذیل می باشد :
شنبه ۲۲ مهرماه غذا، آگاهی ،سلامت
یکشنبه ۲۳ مهرماه غذا،نظارت ،سلامت
دوشنبه ۲۴ مهرماه غذا، تحرک ،سلامت
سه شنبه ۲۵ مهرماه غذا، صنعت ،سلامت
چهارشنبه ۲۶ مهرماه غذا، آگاهی ،سلامت
پنجشنبه ۲۷ مهرماه غذا، سفیران سلامت
جمعه ۲۸ مهرماه غذا، معنویت ،سلامت
معاونت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی گراش با همکاری معاونت بهداشتی جهت برگزاری این هفته برنامه های متنوعی را در پیش خواهد داشت.